اثر تغذیه بر آسیبپذیری مبتلایان کووید-۱۹ به عوارض بلندمدت
دکتر حسن رودگری
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کارگروه تازههای علمی کرونا، سازمان نظام پزشکی کشور
درحالیکه همه گروههای سنی میتوانند به کووید ۱۹ مبتلا شوند؛ اما شدت و عوارض بیماری در افراد سالمند و افراد با بیماری زمینهای بیشتر است.
مصرف رژیمهای سرشار از چربیهای اشباع شده، قند و کربوهیدراتها (معروف به رژیم غربی) در حال گسترش در جهان است و میتواند منجر به شیوع چاقی و دیابت نوع ۲ شود که اینها افراد را در معرض افزایش ریسک ابتلا به انواع شدید کووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن قرار میدهد.
رژیم غربی میتواند سیستم ایمنی را تحریک نموده و از طریق کاهش قدرت انطباق ایمنی موجب التهابات مزمن و کاهش قدرت ایمنی در مقابل بیماری کووید ۱۹ میشود.
از طرفی التهابات پریفرال که توسط کووید ۱۹ ایجاد میشود، میتواند عوارض بلند مدت در افراد بهبود یافته داشته باشد. همانند دمانس و بیماریهای نورودژنراتیو که از طریق اختلال در مکانیسمهای نورواینفلماتوری عمل مینماید؛ بنابراین به نظر میرسد پرهیز از رژیم غربی و افزایش غذاهای سالم کمک کننده باشد.
بنابراین کاهش مصرف غذاهای پرانرژی و تغییر تأمین انرژی از چربیها و کربوهیدراتها به سایر مواد غذایی و استفاده از املاح و ویتامینها مثل ویتامین D میتواند در کاهش شدت بیماری و مرگ و میر اثرگذار باشد.
منبع:دندانه