آلودگی هوا باعث ابتلا به سرطان دهان میشود
تحقیقات جدید نشان میدهند ارتباط معنیداری بین میزان بالای آلودگی هوا و افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان وجود دارد
محققین تایوانی با بررسی اطلاعات ۶۶ ایستگاه بررسی کیفیت هوا در سراسر این کشور در سال ۲۰۰۹ و مقایسه آنها با نتایج تحقیقاتی که سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بر روی ۴۸۰ هزار مرد بالای ۴۰ سال انجام شده بود و نشانگر ابتلا نزدیک به ۱۲هزار نفر آنها به سرطان دهان بود، ارتباط معنیدار بین آلودگی هوا و احتمال ابتلا به سرطان دهان را اثبات کردند. نتایج پژوهش آنها در شماره اخیر ژورنال تحقیقات دارویی (JIM) منتشر شده است.
به گزارش روزنامه گاردین، پیش از این ارتباط بین آلودگی هوا با سایر بیماریها از جمله تعداد زیادی از سرطانها مانند سرطان سینه، کبد، ریه و پانکراس و افزایش خطر ابتلا به فراموشی، آسم و حتی تغییر در ساختار قلب مشخصشده بود اما این نخستین باری است که محققین ارتباط آن را با سرطان دهان اثبات کردهاند.
این گروه تحقیقاتی بر روی ذراتی به نام PM2.5s که در آلودگی هوا موجود هستند متمرکز شده و این موضوع را در نظر گرفته بودند که مردان شرکت کننده در این تحقیق بسته به محل زندگیشان، چقدر در معرض این ماده قرار دارند. محققین بعد از دخیل کردن عواملی مانند سن، میزان قرارگیری در معرض ازن و دیگر ذرات موجود در هوا، مصرف دخانیات و خوراکیهایی که در بروز سرطان دهان دخیل هستند دریافتند خطر ابتلا به سرطان دهان در مردانی که در معرض بالاترین میزان PM2.5s بودهاند بیشتر است. به طوری که مردانی که سالیانه به طور متوسط در معرض ۴۰ و سی و هفت صدم میکروگرم بر متر مکعب از این ماده بودند، نسبت به مردانی که این رقم در مورد آنها ۲۶ و هفتاد و چهار صدم میکروگرم بر متر مکعب بود، ۴۳ درصد بیشتر در معرض سرطان دهان بودهاند. البته به گفته محققین مکانیزم این تأثیرات هنوز کاملاً مشخص نیست. در ضمن این مطالعه محدودیتهایی دارد. برای مثال معلوم نیست شرکتکنندگان آن پیش از این تا چه حد در معرض PM2.5s بودهاند.
زنگ خطر آلودگی هوا در آسیا
پیش از این سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود میزان PM2.5s در هوا نباید از ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب بیشتر شود. این در حالی است که در مرکز لندن میزان این ماده دو برابر این مقدار است و به گزارش WHO بسیاری از شهرهای دیگر در سراسر دنیا هوای بسیار آلودهای دارند. برای مثال میزان PM2.5s در هوای کابل ۸۶، در پکن ۸۵ و در دهلی ۱۲۲ میکروگرم بر متر مکعب است.
سرطان دهان در کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا جزو سه سرطان اول شایع است و در هند سی درصد سرطانها را شامل میشود. ونکایا نایدو، معاون رئیسجمهور هند پیش از این در چهل و سومین کنفرانس ملی جراحان فک و صورت هند، این کشور را پایتخت سرطان دهان جهان خوانده و از دندانپزشکان بخش خصوصی درخواست کرده بود برای آگاهی بخشی و پیشگیری از سرطان دهان پا پیش بگذارند.
منبع:دندانه