آیا عکسبرداری از چهره بیمار دندانپزشکی مجاز است؟
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم: بیمار میتواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نکند، به این شرط که بعد از عمل حق هیچگونه اعتراض و شکایتی از چهره و عمل خود را نداشته باشد
در سال های اخیر، در برخی مطبهای دندانپزشکی مشاهده میشود که علاوه بر فتوگرافی تخصصی، با دوربینهای دیجیتالی از چهره بیماران عکسبرداری میشود و بیماران باید علاوه بر پرداخت هزینههای دندانپزشکی، هزینههای دیگری نیز برای فتوگرافی دندانپزشکی پرداخت کنند، حال این سوال مطرح می شود که آیا این عکس برداری در روند معاینه و درمان بیماران لازم و ضروری است؟ آیا رضایت بیمار در انجام و عدم انجام این کار، دخالت دارد؟
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، در گفتگو با ایسنا، در این رابطه عنوان کرد: فتوگرافی دندانپزشکی برای بیماران از اصول خاصی پیروی نمیکند و به سلیقه، نظر و تشخیص درمانگر بستگی دارد و در نهایت با توافق طرفین فتوگرافی صورت میگیرد و اگر بیمار نخواهد از چهرهاش عکس بگیرند میتواند رضایت ندهد.
دکتر محمود پرهام تصریح کرد: زمانی که بیمار برای عمل زیبایی به مطب دندانپزشکی مراجعه میکند باید از چهره او قبل از عمل و بعد از عمل عکسبرداری انجام شود تا با مقایسه عکسها بتواند روند بهبودی و تغییر در صورت خود را تشخیص دهد.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته در نظام پزشکی شکایتهای بسیاری از بیماران داشتیم که از چهره خود بعد از عمل راضی نبوده و متوجه تغییر در صورت خود نمیشدند؛ دندانپزشکان به دلیل نداشتن سند و مدرک از چهره افراد نمیتوانستند در دادگاه از حقوق خود دفاع کنند.
دکتر پرهام با بیان این که عدم رضایت بیمار از فتوگرافی دندانپزشکی از حقوق طبیعی او به شمار میرود، افزود: بیمار میتواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نکند اما باید فرم رضایت در اختیار او قرار دهند تا با رضایت خود اجازه عکسبرداری ندهد، به این شرط که بعد از عمل حق هیچگونه اعتراض و شکایتی از چهره و عمل خود را نداشته باشد.
وی تاکید کرد: فوتوگرافی از چهره باید با رضایت مکتوب بیمار صورت بگیرد و دندانپزشک نمیتواند بیمار را الزام به پرداخت هزینه عکسبرداری کند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: فتوگرافی ممکن است در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد و شاید دلیل اصلی این که دندانپزشکان، عکسبرداری از چهره بیمار را انجام میدهند این است که باید نقشه درمانی از چهره فرد داشته باشند تا بتوانند بر اساس نقشه تشخیص بدهند که چه عملی باید انجام شود.
بیماران ناراضی میتواندد به نظام پزشکی شکایت کنند
رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم در خصوص علت انجام فتوگرافی در مطبهای دندانپزشکی، گفت: عمل فتوگرافی را برای مقایسه قبل و بعد از عمل بیمار انجام میدهند و این احتمال وجود دارد که علاوه بر عکسبرداری تخصصی، فتوگرافی با دوربینهای دیجتیالی نیز در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد.
دکتر سید حسن عادلی خاطر نشان کرد: عکسبرداری در مطب نباید انجام شود و عکاس باید از صنف عکاسان مجوز فعالیت در مطبهای دندانپزشکی داشته باشد؛ لذا بدون مجوز، حق انجام کار در مطب دندانپزشکی را ندارد.
منبع : دندانهدندانه