تغییر موضع سازمان غذا و داروی آمریکا نسبت به مصرف آمالگامهای دندانی
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در رویکرد خود نسبت به ضوابط استفاده از آمالگامهای دندانی تغییراتی اعلام کرد.
این سازمان در بیانیهای که در وبسایت خود منتشر کرده، اعلام کرده است که مصرف آمالگام باید در گروههای خاصی از افراد، حتیالمقدور متوقف شود. بر اساس این اظهارات، FDA معتقد است این مادهی ترمیمی برای سلامتی گروهی از افراد خطرناکتر است. این افراد عبارتند از:
زنان باردار و جنین آنها؛
زنانی که تصمیم به بارداری دارند؛
زنان شیرده و فرزندان نوزاد آنها؛
کودکان، بهخصوص کودکان زیر ۶ سال؛
افرادی که به بیماریهای عصبی مانند اماس، آلزایمر و پارکینسون مبتلا هستند؛
افرادی که به جیوه یا سایر مواد تشکیلدهنده آمالگام دندانی آلرژی دارند.
بنا بر آنچه گفته شد، این سازمان مصرف آمالگام را منع یا به طورکلی منع استفاده از آن را توصیه نکرده؛ بلکه در راهنمای خود برای استفاده از آن در مطبهای دندانپزشکی تغییراتی ایجاد کرده است. FDA همچنین بروشوری حاوی اطلاعات جدید برای نوع مصرف و زدودن ترمیمهای آمالگامی منتشر کرده است که میتوانید آن را در این آدرس مطالعه کنید:
https://www.fda.gov/media/142415/download
در این بروشور آمده است: «مطالعاتی که بر روی افراد دارای ترمیم آمالگامی انجام شده، مشاهدات قطعی مبنی بر آثار منفی این ترمیمها را بر سلامت عمومی نشان نمیدهند.» گفتنی است FDA جدا یا تعویض کردن ترمیمهای آمالگامی که وضعیت خوبی دارند را توصیه نمیکند.
مشاهداتی که مبنی بر ارتباط بین آمالگامهای دندانی و بیماریهای عصبی مانند اماس وجود دارد، همواره در جوامع علمی و پزشکی بینالمللی مورد بحث بوده است. آکادمی بینالمللی طب دهان و سمشناسی، خلاصهای از تحقیقات مرتبط با قرار گرفتن در معرض جیوه و ابتلا به اماس را گردآوری کرده است. با تمام این اوصاف و با این وجود که مصرف آمالگام در تعدادی از کشورها برای گروههای خاصی از افراد ممنوع شده، مصرف آن هنوز در آمریکا شایع است و موضع بیطرفانه سازمان غذا و داروی این کشور همواره بحثبرانگیز بوده است.
به گزارش دنتال تریبون، سال ۲۰۱۸ بیش از ۴ هزار کیلوگرم جیوه برای آمالگامهای دندانی در آمریکا مصرف شده که این میزان، حدود ۴۶ درصد از جیوهی مورد استفاده در این کشور را در آن سال تشکیل میدهد.
منبع:دندانه