خارج کردن ۲۳۲ دندان از فک یک پسربچه هندی+ تحلیل خبر
پزشکان در هند در جریان یک عمل جراحی هفت ساعته تعداد ۲۳۲ دندان از دهان یک پسر ۱۷ ساله خارج کردند.
Ashik Gavai نوجوانی اهل دهکدهای دورافتاده در غرب کشور هندوستان است که دچار تورم غیرطبیعی در راست فک پایین شده بود. با اینکه ۱۸ ماه از مشکل او میگذشت اما پزشکان محلی موفق به تشخیص مشکل او نشدند. در نهایت درد شدید فکی پدر این نوجوان را واداشت که از ترس ابتلای پسرش به سرطان، او را برای مداوا به شهر بمبئی ببرد.
دکتر Sunanda Dhiware، رئیس بخش دندانپزشکی بیمارستان JJ بمبئی، به بیبی سی گفت:
Ashik Gavai را با تورم در فک راستش آورده بودند. مشکل او یک نوع تومور خوشخیم تشخیص داده شد.
در ابتدا ما نمیتوانستیم دندانهای اضافی او را خارج کنیم تا اینکه برای خارج کردن آنها مجبور به استفاده از basic chisel و hammer (چیزل و چکش) شدیم. هنگامی که فک شکافته شد دندانها مانند مرواریدهای کوچک شروع به بیرون آمدن کردند، در ابتدا ما آنها را که واقعا مانند مرواریدهای سفید کوچک بودند جمع میکردیم اما پس از مدتی خسته شدیم! ما در نهایت تعداد ۲۳۲ دندان که اضافه شده بودند را شمارش کردیم.
عمل جراحی توسط یک تیم جراحی به سرپرستی دکتر Vandana Thorawade که ریاست بخش ENT (گوش و حلق و بینی) بیمارستان را بر عهده دارد انجام شد.
دکتر ضمن توصیف وضعیت Ashik به عنوان موردی بسیار نادر، گفت که چنین چیزی را در زندگی حرفهای سی سالهاش تا به حال ندیدم اما از مواجه شدن با چنین مورد نادری بسیار هیجانزده شدهام.
Ashik حالا ۲۸ دندان دارد و مجبور به تحمل هفت ساعت عمل جراحی روی دندانش شد.
خبر استخراج ۲۳۲ دندان از دهان یک نوجوان هندی بازتاب بسیار زیادی در رسانههای دنیا و از جمله ایران داشته است. اما سوالی که احتمالا در ذهن شما و تمام کسانی که این خبر را خواندهاند، ایجاد شده است این است که مگر چنین چیزی امکان دارد و کسی میتوان در دهانش بیش از ۲۳۰ دندان داشته باشد؟
متاسفانه همه رسانهها تنها متن خلاصه شدهای از یک خبر را از روی دست هم کپی کردهاند و کسی از یک دندانپزشک درباره جزییات این خبر و تحلیل علمی آن چیزی نپرسیده است.
توضیح دکتر آرش خالقجو، متخصص آسیبشناسی دهان فک و صورت و عضو تحریریه سایت دندانه را در این مورد بخوانید:
تومور فکی این نوجوان هندی در اصل یک تومور خوشخیم فکی به نام ادنتوما (Odontoma) است. ادنتوما شایع ترین تومور ادنتوژنیک (با منشا سلولهای سازنده دندان) است.
این تومور به صورت عمده از مینا، عاج و مقادیر متفاوت از سلولهای تشکیل دهنده پالپ (مغز دندان) تشکیل شده است.این تومور به دو نوع کامپوند و کمپلکس تقسیم میگردد که در نوع اول تومور شامل قطعات متعدد شبیه دندان و در نوع دوم تومور متشکل از تودههای بیشکل عاج و مینا است.
ظاهرا تومور این نوجوان هندی شامل هر دو نوع کامپوند و کمپلکس است.
فطعات خارج شده از فک این نوجوان نه ۲۳۲ دندان، که ۲۳۲ قطعه با ساختاری شبیه ساختار دندان هستند.
منبع:دندانه