دولت باید رقیب بخش خصوصی در دندانپزشکی باشد
دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه افتتاح یک مرکز دندانپزشکی تجمیعی در اسلامشهر، اظهار داشت: بخش دولتی در حوزه دندانپزشکی بر خلاف سایر حوزههای پزشکی، فعالیت بسیار محدودی داشته و فقط ۵ درصد از خدمات دندانپزشکی توسط بخش دولتی ارائه میشد.
وی از برنامه وزارت بهداشت برای راه اندازی ۱۰۰ مرکز تجمیعی دندانپزشکی در کشور خبر داد و افزود: تاکنون حدود ۹۰ مرکز تجمیعی دندانپزشکی در کشور راه اندازی شده و امیدواریم که تا پایان دولت شاهد فعالیت بیش از ۱۰۰ مرکز تجمیعی باشیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: هدف گذاری وزارت بهداشت، افزایش سهم بخش دولتی در خدمات حوزه دندانپزشکی از ۵ به ۲۵ درصد است و در حال حاضر، سهم دولت در ارائه این خدمات، ۱۳ درصد است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: زمانی می توانیم کیفیت و قیمت خدمات دندانپزشکی را در بازار کنترل کنیم که برای بخش خصوصی، رقیب وجود داشته باشد به عنوان نمونه در خدمات پزشکی در حوزه بستری به دلیل سهم بیشتر بخش دولتی، راحت تر می توانیم بازار را کنترل کنیم اما در حوزه دندانپزشکی به دلیل عدم توسعه زیرساخت ها، با بخش نامه و امر و نهی، نمی توانیم اقدام موثری را انجام دهیم.
هاشمی با اشاره به اختصاص ۳۰ درصد از ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی به نیروهای بومی، یادآور شد: نیروهای بومی پذیرفته شده حداقل باید ۱۵ سال را در استان خود به فعالیت بپردازند و از این مسیر می توانیم نیروی انسانی مورد نیاز را تامین کنیم.
وی اظهار داشت: باید برای خدمات دندانپزشکی، بیمه ای خاص و ویژه ایجاد شود و مردم در آن مشارکت و حق بیمه بیشتری برای خدمات دندانپزشکی پرداخت کنند تا در زمان بروز مشکلات دندانپزشکی، فشاری به زندگی و سبد هزینه های آنها وارد نشود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: انتظار داریم که بیمه های تجاری در کنار بیمه های دولتی، برای خدمات دندانپزشکی گسترش پیدا کرده و مردم هم از آن استقبال کنند زیرا هزینه های درمانی سالانه افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در قالب طرح تحول سلامت، ۳۵ میلیون نوبت خدمات پیشگیرانه دندانپزشکی برای ۷ میلیون نفر از دانش آموزان انجام شد.
*عکس تزئینی است
منبتع:دندانه