ساخت دستدندان با پرینت ۳بعدی با خاصیت ضد باکتری
محققان هلندی با استفاده از چاپ سهبعدی، نوعی دندان مصنوعی ساختهاند که ضدباکتری بوده و از آنها در برابر پوسیدگی احتمالی در آینده محافظت میکند.
به گزارش ایسنا، فناوری رزینهای ترکیبی ضد میکروبی قابل چاپ سهبعدی محققان دانشکاه گرونینگن شامل دندانهای مصنوعی از جنس موادی است که در تماس با باکتریها، آنها را از بین میبرند.
محققان با هدف ساخت دندانهای مصنوعی که باکتری آنها را تخریب نمیکند، توانستهاند یک محافظ دندان تولید کنند.
این جایگزین برای پر کردن شکافهای خالی دهان فرد طراحی شده است. به این منظور، یک رزین که از مواد ایمن در ترکیب با یک نمک خاص ساخته شده، به شکل دندان چاپ میشود و مانند دندان مصنوعی در دهان کاربر جای میگیرد. بار مثبت درون نمک موجود در رزین، غشای باکتریهای دارای بار منفی را منفجر کرده و آنها را از بین میبرد.
محققان برای آزمایش این دندانها، آنها را با و بدون نمک میکروبی چاپ کرده و سپس باکتری Streptococcus mutans را که عامل خرابی دندان است، روی آنها قرار دادند. بدون نمک، تنها یک درصد باکتریهای روی دندان از بین رفتند اما در نمونه دارای نمک، بیش از ۹۹ درصد کلونی باکتریها نابود شدند.
محققان امیدوارند بتوانند از این روش در آینده برای ساخت نمونههای ارتوپدی مانند جداکنندهها و دیگر قطعات پلیمری مورد استفاده در کل آرتروپلاستی مفصل ران و زانو بهره ببرند.
منبع:دندانه