مبتلایان بیماریهای عفونی باید در مراجعه به دندانپزشکی بیماری خود را اعلام کنند
ایرنا- رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان به ایدز و هپاتیت در مراجعه به دندانپزشکی بیماری خود را اعلام نمیکنند گفت: مراجعان دندانپزشکی باید بیماری خود را به پزشک اعلام کنند تا خدمات با مدل متفاوتی به آنان ارایه شود.
دکتر علیرضا زالی در اولین همایش کنترل عفونت در دندانپزشکی افزود: باید با انگ زدایی مناسب از بیماریهای عفونی به مبتلایان اجازه دهیم تا با آرامش خاطر به دندانپزشکی مراجعه کرده و بیماری خود را اعلام کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از مبتلایان ایدز و هپاتیت از ترس انگ اجتماعی و محروم شدن از خدمات دندانپزشکی بیماری خود را اعلام نمیکنند در حالی که برای آنان میتوان از روشهای درمانی متعارف استفاده کرد و بیماری آنان دلیلی برای محروم شدن آنان از دریافت خدمات نیست.
رییس سازمان نظام پزشکی گفت: مردم از ترس مبتلا شدن به بیماریهای عفونی از طریق خدمات دندانپزشکی زمانی به دندانپزشکان مراجعه میکنند که بیماری دهان و دندان آنان در مرحله پیشرفته قرار داشته و درمان را سختتر میکند. بنابراین فوبیای (ترس) اجتماعی کاذب از خدمات دندانپزشکی باید برچیده شود که این مهم بر عهده دندانپزشکان و گروههای علمی است.
وی خاطرنشان کرد: ما این پیام امیدبخش را به مردم میدهیم که خدمات دندانپزشکی در کشور ایمن است و نترسیدن از خدمات دندانپزشکی موجب کاهش عوارض دندانپزشکی و درمانهای سادهتر میشود.
وی در ادامه به بیماریهای نوظهور و بازپدید اشاره کرد و گفت: هم اکنون در بسیاری از موارد با بیماریهای نوظهور در دندانپزشکی روبه رو هستیم که باید به آن توجه داشت. به طور مثال بیماری سل بحث جدی در خدمات دندانپزشکی است زیرا بیماریهایی با درمانهای طولانی در خدمات دندانپزشکی به دقت بیشتری نیاز دارد.
وی از بیماری ایدز به عنوان سنتیترین بیماری نوپدید نام برد و گفت: در حال حاضر نیز ابولا خطرناکترین بیماری عفونی به شمار میرود.
رییس سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: امروزه روشهای افراطی برای مراقبتهای بهداشتی مانند استفاده افراطی از دهان شویهها و برخی داروها و همچنین عدم ملاحظات علمی موجب شده تا در بسیاری از موارد بیماران با بیماریهای پیچیده حفره دهان مراجعه کنند. همچنین مقاومتهای آنتی بیوتیکی و دارویی، چهره پیچیده تری از عفونتهای دندانپزشکی را نشان میدهد.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به فراوانی عروق خونی داخل دهان گفت: این پرخونی در دهان میتواند انتقال بیماری از طریق خون در اعمال جراحی حفره دهانی را تسریع کند.
زالی افزود: برای کنترل عفونت در دندانپزشکی باید استراتژیهای آموزش همگانی و افزایش سطح علمی دندانپزشکان اتخاذ شود. افزایش دانش در مجموعه خدمات دندانپزشکی ضروری است زیرا خدمات دندانپزشکی، پیچیده بوده ودندانپزشکان با خطرات متعددی روبرو هستند.
وی ادامه داد: بسیاری از جراحیهای دهان و دندان با اجسام تیز و برنده انجام میشود بنابراین نیاز به طبقه بندی دارند؛ این طبقه بندی از نظر سنجش میزان آلودگی و سرایت مواد مسری و عفونی، بسیار مهم است. کنترل عفونت در دندانپزشکی باید به دندانپزشکان کشور سپرده شود چون هم دانش و هم مسوولیت اجتماعی دارند.
زالی با بیان اینکه استریلزاسیون دهان با روشهای حرارتی مناسب، قابل وصول است، گفت: میتوان با کنترل عفونتهای ساده از خطرات بیماریهای هولناک و آزاردهنده مانند ایدز و هپاتیت، نجات پیدا کنیم.
منبع:دندانه