مروری کوتاه بر کارنامه دندانپزشکانی که رخت سیاست پوشیدهاند
سیاست پزشکان دندان مدار
اردیبهشت را باید سیاسیترین ماه سال۹۶ و شاید تمام سالهای اخیر دانست؛ چراکه در پایان این ماه دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار خواهد شد و در برخی حوزهها مردم برای انتخاب نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان پای صندوقهای رای خواهند رفت تا سرنوشت چهارساله کشور در تمام حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را رقم بزنند. هر چه به پایان ماه و موعد انتخابات نزدیک میشویم التهابات سیاسی بیشتر اوج میگیرد و رقابت کاندیداها برای جلب نظر مردم سختتر میشود.
حوزه دندانپزشکی نیز از این التهابات سیاسی اجتماعی بینصیب نیست. جدا از تاثیر مستقیم و غیر مستقیمی که این انتخابات بر سرنوشت حوزه دندانپزشکی و دندانپزشکان دارد، دندانپزشکان زیادی نیز به شکل مستقیم درگیر این انتخابات میشوند و چه به صورت کاندیداتوری در انتخابات و چه حمایت از کاندیداها در صحنه سیاسی کشور حضور دارند.
نزدیکی به انتخابات ۹۶ بهانهای است برای معرفی و مروری کوتاه بر اسامی دندانپزشکانی که در خط مقدم سیاست کشور حضور دارند. با آنکه در میان جامعه دندانپزشکی از افراد بسیاری میتوان نام برد که دارای شم و تحلیل سیاسی بوده یا سابقه فعالیتهای سیاسی را در کارنامه دارند اما در تهیه فهرست خود به ماده ٧١ قانون مدیریت خدمات کشوری استناد کردیم که در آن مقامات سیاسی را شامل روسای سه قوه، معاون اول رییس جمهور، نواب رییس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزرا و نمایندگان مجلس، استانداران و سفرا، معاونین وزرا دانسته است.
دکتر احمد بیگدلی
احمد بیگدلی، دندانپزشک چهل سالهای است که توانست در سال۹۵ و در دور دوم انتخابات مجلس دهم، به عنوان یک چهره اصلاحطلب و نماینده شهرستان خدابنده استان زنجان راهی بهارستان شود.
دکتر بیگدلی متولد سال ۵۵ در شهرستان خدابنده است و چه در حوزه دندانپزشکی و چه عالم سیاست چهره چندان شناخته شدهای نیست و هنوز پس از گذشت یک سال عکس و خبر چندانی از او در فضای مجازی یافت نمیشود. در سال ۸۲ در رشته دندان پزشکی از دانشگاه تهران دانشآموخته شده و به طبابت در تهران و زنجان مشغول بوده است.
دکتر بهرام پارسایی
بهرام پارسایی متولد ۱۳۴۹ در شهرستان ممسنی و دانشآموخته رشته دندانپزشکی از دانشگاه رفسنجان است. او در سال۹۴ به عنوان رای اول مردم شیراز به مجلس دهم راه یافت و در حال حاضر سخنگوی فراکسیون امید و سخنگوی کمیسون اصل۹۰ مجلس است. این چهره سیاسی اصلاحطلب، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است. وی عضویت در شورای اسلامی شهر شیراز و عضویت در هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت فارس را نیز در کارنامه دارد.
دکتر حبیبالله پیمان
حبیبالله پیمان زاده ۱۳۱۴ در شیراز، دارای مدرک دکترای دندانپزشکی، کارشناسی ارشد جامعهشناسی و کارشناسی ارشد بهداشت عمومی از دانشگاه تهران است. او یکی از سیاستمداران کهنهکار است که سابقه مبارزه سیاسیاش به جریان ملی شدن صنعت نفت و کودتای ۲۸ مرداد باز میگردد. او تا پیش از انقلاب بارها و در مقطع مختلف به دلیل فعالیتهای سیاسی به زندان افتاده و از اعضای مؤسس و دبیر کل «جنبش مسلمانان مبارز» در پیش از انقلاب بود.
دکتر پیمان صاحب تالیفات متعدد در حوزههای سیاسی، اجتماعی، قرانی و جامعهشناسی است.
دکتر احمد پورنجاتی
احمد پورنجاتی نماینده مردم تهران در مجلس ششم و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود. مدیر کمیته پزشکی جهاد سازندگی، مدیر کل سیاسی وزارت کشور، مدیر کل فرهنگی اجتماعی وزارت اطلاعات، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت سیما و قائممقام صدا و سیمای جمهوری اسلامی و مشاور امور رسانهای رئیسجمهور از دیگر مسئولیتهای اوست.
دکتر پورنجاتی متولد ۱۳۳۳ در قم و دانشآموخته دندانپزشکی از دانشگاه تهران است و سابقه زندان به دلیل فعالیتهای سیاسی پیش از انقلاب را دارد.
وی پس از پایان دوره مجلس ششم به درخواست خود از سازمان صدا و سیما بازنشسته شد و از همه مسئولیتهای دولتی کنارهگیری کرد. از آن پس وی همواره در فعالیتهای مدنی و مطبوعاتی حضور داشته است. احمد پورنجاتی علاوه بر فعالیتهای سیاسی و پزشکی در عرصه نقد و نگارش ادبیات داستانی، شعر، سینما و تئاتر نیز فعالیت میکند.
دکتر علی تاجرنیا
علی تاجرنیا یک فعال صنفی دندانپزشکی و یک سیاستمدار شناخته شده است که مجموعهای از سمتها و مسئولیتهای مرتبط و مستقل در این دو حوزه را در کارنامه دارد.
او عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است و در ششمین دوره مجلس، نماینده مردم مشهد و عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود. تاجرنیا یکی از جوانترین نمایندگان مجلس ششم بود که در زمان انتخاب به نمایندگی تنها ۳۰ سال سن داشت.
در حوزه صنفی، رییس هیات مدیره انجمن دندانپزشکی ایران، عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت، عضو شورای عالی انتظامی سازمان نظامپزشکی ، قائممقام انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران و عضو هیاتمدیره مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی است. او همچنین عضویت در هیاتمدیره باشگاه استقلال تهران را در کارنامه دارد.
دکتر خسرو دبستانی
خسرو دبستانی نماینده زرتشتیها در مجلس ششم و عضو کمیسیون بهداشت و درمان بود.
دبستانی در سال ١٣١٩ در اردکان یزد متولد شده است. او در مدت حضور خود در مجلس برای بهبود شرایط اقلیت مذهبی در کشور تلاش کرد. تا جایی که در همه گفتوگوهایش بر این موضوع تاکید میکرد. از جمله اقدامات وی در زمان نمایندگی، میتوان به هموار کردن روند استخدام زرتشتیان در آموزش و پرورش و اختصاص بودجهای ویژه برای اقلیتها اشاره کرد.
دکتر علی ریاض
سید علی ریاض متولد ۱۳۳۷ در کربلا و از چهرههای شاخص اصولگرا در مجلس هفتم بود. دکتر ریاض عضو کمیسیون اصل نود، رئیس فراکسیون ایرانیان مقیم خارج از کشور، دبیر فراکسیون قرآن و عترت و فراکسیون حمایت از معلولان، رئیس سه گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، ایران و عربستان، ایران وکرواسی بود.
او پس از اتمام دوره نمایندگی مجلس مشاور وزیر بهداشت و قائم مقام معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور احمدی نژاد و رئیس هیئت پزشکی حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی بود و هماکنون معاون حقوقی و پارلمانی سازمان نظامپزشکی است.
دکتر سلمان سامانی
سید سلمان سامانی از جمله سیاتمداران جوانی است که پلههای ترقی را به ترتیب اما به سرعت طی کرده است و در برخی از حساسترین پستهای سیاسی و مدیریتی کشور حضور داشته است. او هماکنون قائممقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانها و سخنگوی وزارت کشور و عضو شورای عالی هلال احمر است.
سامانی، متولد سال ۵۹ و دانشآموخته دندانپزشکی از دانشگاه مشهد و کارشناس ارشد حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و دانشجوی دکترای تخصصی حقوق (حقوق عمومی) در دانشگاه تهران است. او در سال ۸۵ به شورای شهر شهرستان فاروج راه یافت و در ادامه به عنوان عضو هیات رییسه و سخنگوی شورای عالی استانها انتخاب شد. تا سال ۹۲ به عنوان مشاور رییس کل و مدیرکل حوزه ریاست دیوان محاسبات کشور فعالیت میکرد و در دولت یازدهم، به سمت ریاست مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور منصوب شد. او ریاست هیأت مرکزی بازرسی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد.
دکتر محمدحسین قربانی
محمدحسین قربانی متولد ۱۳۴۴ و تماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیانشهر در دو دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و منتسب به جریان اصولگرا است. او برادرزاده امام جمعه رشت و نماینده ولایت فقیه در استان گیلان است. او سال ۶۹ وارد دانشگاه شد و از سال ۷۳ مدیریت انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی را بر عهده داشت. او سال ۷۵ در وزارت بهداشت مشغول شد اما در ادامه مسئولیت در وزارتخانه را رها کرد و به دانشگاه گیلان رفت.
قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت است و حضور فعالی در رسانهها به عنوان صاحبنظر حوزه بهداشت و درمان دارد.
دکتر زهره طبیبزاده نوری
زهره طبیبزاده نوری متولد ۱۳۳۹ و دارای دکتری دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. در دهه شصت وارد فعالیتهای دانشجویی شد و با انتخاب محمود احمدینژاد به ریاست جمهوری و تشکیل دولت نهم به عنوان مشاور رییس جمهور، رییس مرکز امور زنان و خانواده، دبیر شورای عالی زن و خانواده و عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در این دولت شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۸۸ به ریاست دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی منصوب شد و تا مرداد ماه ۱۳۹۰ که خواهر وزیر بهداشت وقت، دکتر وحید دستجردی جای او را گرفت، در این سمت فعالیت نمود.
لین متخصص پریودنتولوژی در انتخابات مجلس نهم در حوزه انتخابی تهران و در قالب لیست هر دو ائتلاف جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان وارد مجلس شد. اما در تمام چهار سال حضورش در مجلس همچون سایر نمایندگان زن کم سرو صدا بود و در پایان کار مجلس نهم دوباره به دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی بازگشت.
دکتر محمدجواد نظریمهر
محمدجواد نظری مهر نماینده اصولگرای مجلس هشتم و نهم از حوزه انتخابیه کردکوی، بندرگز و بندرترکمن است اما در انتخابات دوره دهم مجلس رد صلاحیت شد. او عضو کمیسیون بهداشت و درمان و فراکسیون محیط زیست بود.
نظریمهر ۵۰ ساله که ارتباط نزدیک فامیلی با منوچهر متکی دارد، از مخالفان جدی برجام در مجلس و ادامه مذاکرات هستهای بود.
دکتر نظریمهر متولد ۱۳۴۵ در بندر گز و دانشآموخته دانشکده دندانپزشکس شهید بهشتی است و سابقه حضور در جبهه و مناصب متنوعی از عضویت در کمیسیون پزشکی و ورزشی کمیته ملی المپیک و شورای سلامت دهان وزارت بهداشت و ریاست بیمارستان بندر گز را در کارنامه دارد.
منبع:دندانه