هفت فرمان برای سیگاریهای ایمپلنتی
نکاتی که افراد سیگاری باید پیش از جراحی ایمپلنت بدانند
دکتر گلرخ ثریا
یکی از سوالهایی که بیماران از دندانپزشکان میپرسند این است که اگر قرار است درمان ایمپلنت انجام دهند باید سیگار کشیدن را ترک کنند و یا اصلا سیگاریها میتوانند درمان ایمپلنت انجام دهند؟ اگر شما هم چنین پرسشهایی در ذهن دارید این مطلب را از دست ندهید:
١- سیگار را ترک یا کم کنید
نیکی و پرسش؟ توصیه اول من به عنوان یک دندانپزشک این است که سیگار را ترک کنید. سیگار حاوی موادی است که مانع اتصال مناسب لثه و استخوان به ایمپلنت خواهد شد. البته اگر شما سیگار را ترک کنید و سپس برای درمان ایمپلنت اقدام کنید با یک تیر دو نشان زدهاید ولی اگر نمیتوانید سیگار را ترک کنید حداقل آن را خیلی کم کنید. تحقیقات نشان داده است افرادی که سیگار کمتری در طول روز میکشند درمان ایمپلنت موفقتری خواهند داشت و ایمپلنتهای آنها سالهای طولانیتری در دهانشان دوام خواهد داشت.
٢- یک ماه سیگار نکشید
اگر سیگاری حرفهایی هستید و از طرف دیگر تصمیم قطعی برای جراحی ایمپلنت گرفتهاید توصیه دوم ما این است که دو هفته قبل از جراحی ایمپلنتتان و دو هفته بعد آن لب به سیگار نزنید. در این صورت مخاط دهان شما آمادگی بیشتری برای پذیرش ایمپلنت خواهد داشت.
٣- دوپینگ در بهداشت دهان
وقتی شما سیگار میکشید ایمنی بدن شما بسیار کاهش مییابد و اگر بهداشت دهانتان را به خوبی رعایت نکنید ایمپلنت شما دچار مشکل خواهد شد. توصیه ما به شما این است که دو برابر افراد عادی بهداشت دهان و مخصوصا اطراف ایمپلنتها را رعایت کنید و سالی دو بار برای چکاپ ایمپلنتها و لثههایتان به دندانپزشک سر بزنید.
۴- ایمپلنتهای مخصوص بگذارید
در دنیا هزاران مدل ایمپلنت مختلف وجود دارد که خصوصیات سطحی متفاوتی دارند؛ برخی از این ایمپلنتها برای لثه افراد سیگاری مناسبترند و ضریب شکست و پس زدن ایمپلنت را کاهش میدهند. بنابراین از دندانپزشکتان بخواهید این نکته را لحاظ کرده و ایمپلنتهای با کیفیت ساخت بهتر را سفارش دهید.
۵- خطر بیشتر برای بانوان سیگاری
اگر از خانمهای سیگاری هستید بدانید که در خطر بیشتری برای شکست درمان ایمپلنت قرار دارید. بدن خانمها تحت کنترل هورمونها است و وجود هورمونهای مختلف و بالا و پایین شدن آنها بر سلامت لثه، که محل کاشت ایمپلنت است، موثر است.
۶- دود سیگار قاتل ایمپلنت
در دود سیگار موادی وجود دارد که لثه را مستعد عفونت میکند؛ بنابراین در اولین روزهای پس از جراحی ایمپلنت این مساله مینواند مشکلساز شود. به همین خاطر توصیه میشود به خصوص در ماهها و روزهای پس از جراحی ایمپلنت از سیگار کشیدن دوری کنید تا خطر عفونت ایمپلنتی که آرام آرام در حال جوش خوردن به استخوان است را کاهش دهید.
٧- چکابهای دورهایی زودتر
توصیه ما به سیگاریها این است که زودتر از افراد عادی برای چکاپ دورهایی به دندانپزشکتان مراجعه کنید که در صورت بروز مشکل یا عفونت زود تشخیص داده شده و پیگیری شود.
منبع:دندانه