یک بانوی دندانپزشک، جوانترین فاتح اورست
کوتاه درباره دکتر لاله کشاورز
– متولد : ۱۳۵۸، زاهدان
– رشته ورزشی: کوهنوردی
– بخشی از مقامهای کسب شده:
مقام اول مسابقات سنگنوردی بانوان کشور – اراک (۱۳۷۸)
صعود به قله نیرخا هیمالیا- نپال (۱۳۸۲)
صعود به قله اورست هیمالیا- نپال (۱۳۸۴)
دارنده عناوین:
مربیگری سنگنوردی
مربیگری کوهپیمایی
داوری سنگنوردی
– تقدیر به عنوان دندانپزشک نمونه در سال ۱۳۹۱
دکتر لاله کشاورز یکی از دو نخستین زن مسلمان دنیا است که قله اورست را فتح کردهاند. او که در سال ۸۴ و در سن ۲۶ سالگی به این فتح نایل آمده است، دندانپزشک و اهل زاهدان است و از سن ۱۴ سالگی به کوهنوردی پرداخته و برای این صعود ۹ سال در این رشته به شکل حرفهای فعالیت کرده است.
اولین زنان ایرانی در حالی اورست را فتح کردند که شرایط آب و هوایی بد و بیسابقهای بر این کوه حاکم بود و بسیاری از دیگر تیمها از موفقیت ناامید شده بودند، اما در نهایت حاکم شدن ۳ روز هوای نسبتاً مناسب باعث شد ایران و چند تیم دیگر به قله برسند.
لاله کشاورز با ابراز خرسندی از اینکه به عنوان نماینده زنان ایرانی اورست را فتح کرده است میگوید: «از همان روزهای اول که به کمپ رفتیم، تیمهای دیگر به این دلیل که حضور زنان ایرانی در آن محل به نظرشان غریب میرسید، مرتب به دیدن ما میآمدند؛ زیرا شناخت درستی نسبت به زن ایرانی نداشتند و گمان میکردند آنان فقط به خانهداری مشغول و از فعالیتهای اجتماعی و ورزشی محروم هستند.»
وی اضافه میکند: «برای تیمهای خارجی خیلی جالب بود که میدیدند زنان ایرانی حاضر در تیم تحصیلکرده هستند و برای اولین بار است که به اورست آمدهاند.»
لاله کشاورز صد و یکمین نفرین زن دنیا است که به اورست صعود کرده است و به گفته خودش در زمان این صعود، حدود ۵۰ زن با یکدیگر به رقابت پرداختهاند که تنها ۷ نفر از آنها موفق شدند.
این دندانپزشک در توصیف تجربهاش از درک اورست میگوید: «این کوه خیلی بزرگ است و صعود به آن آسان نیست. من حتی قبل از شروع، وصیتنامهام را نوشتم و ۳ ماه تمام در برف و یخ و بهمن زندگی کردم تا موفق شدم.»
او ادامه میدهد: «از این مدت، ۷۵ روز را در چادر با همگروهیها زندگی کردیم و مسلم است که زندگی در این شرایط سخت، مقاومت و انعطافپذیری زیادی میطلبد.»
او در بخش دیگری از سخنان خود به سختیهای این سفر پرمخاطره اشاره میکند و میگوید: «جبهه جنوبی اورست بسیار غیر مسطح و ناهموار است و جایی مناسب برای توقف و استراحت پیدا نمیشود. بعد از رسیدن به ارتفاع ۷۳۰۰ متری هوا به قدری رقیق شد که خانمها و قدری بعد هم آقایان مجبور شدند ماسک اکسیژن بزنند. مسلم است که طی کردن مسیر در آن شرایط و آن هم با یک کپسول چهار و نیم کیلویی کار بسیار سختی است.»
این بانوی قهرمان تا به حال ۶ قله بلند ایران را فتح کرده است و از دیگر افتخارات او میتوان به صعود به قله نیرخاه در سال ۱۳۸۲ و مقام اول کشوری مسابقات سنگنوردی اشاره کرد.
لاله کشاورز در روز نهم خرداد سال ۸۴، ساعت ۹:۱۵ صبح به وقت ایران به عنوان جوانترین فاتح اورست، این قله ۸هزار و ۸۴۸ متری اورست را فتح کرد.
منبع:دندانه